SONY DSC

Darius Pietaris pasidalina savo įžvalgomis, su kokiais sunkumais susiduria daugelis šių dienų sėkmingų žmonių. Kaip jis pats semiasi jėgų ir pilnatvės jausmo. Kaip sumažinti gyvenime įtampos ir streso ir patirti daugiau teigiamų akimirkų. Malonaus skaitymo ir vertingų įžvalgų.

Daugelis mūsų esame sėkmingi. Kiekvienas pagal savo apibrėžimą.

Mes pasiekėm daugelį savo tikslų, turim gerus darbus, uždirbam neblogus pinigus, tapom įtakingi, mus supa reikalingi žmonės. Viskas puiku, ar ne?

O kaip su gyvenimo kokybe? Ar kopdami savo tikslų link neprarandame to, vardan ko eikvojame savo laiką ir energiją – gyvenimo pilnatvės?

Šiuolaikinio gyvenimo ritmas yra beprotiškas ir nematyti jokių požymių, kad kada nors sulėtėtų, savo darbe nuolat sutinku veiklių, energingų, talentingų žmonių, kurie dažnai jaučiasi tarsi voverės rate, iš kurio nėra išėjimo. Vienas vadovas į klausimą, ar nepavargsta, atsakė: „kapinėse pailsėsim“. Galvoju – o kas trukdo kasdien, dar šiame gyvenime, patirti ramybę, atsipalaidavimą, džiaugsmą ir su juo ateinančią energiją?

Kai kurie žmonės mano, kad stresas – tai privalomas sėkmingo, veiklaus žmogaus palydovas, tarsi būtinas aksesuaras. Nejaugi? Iš kur tokia nuostata? Juk balansas – viena iš svarbiausių pilnatviško ir prasmingo gyvenimo sąlygų. Mums yra svarbus sveikas santykis tarp veiklumo ir poilsio, šeimos ir darbo, tarp streso ir ramybės. Jei kurios nors dalies trūksta, jaučiam nepasitenkinimą tuo, kaip gyvenam, ką veikiam ar kas esam. Ir dažnai perdegam, prarandam energiją bei entuziazmą išvis ką nors veikti. Dažnai energija po kurio laiko sugrįžta, o kartais ne…

Kaip atstatyti šį balansą? Kaip išmokti valdyti kasdieninę įtampą taip pat natūraliai ir lengvai, kaip kvėpuojame?
Yra keturi „vartai į pasaulį“ – mūsų jutimai, protas, emocijos ir kūnas. Dažniausiai, mūsų kultūroje, esame įpratę naudoti protą – mes analizuojame, svarstome, apgalvojame ir vis pamirštame, kad gyvename kūne, kuriame atsispindi visos mūsų būsenos, stresas, įtampos ar džiaugsmai. Naudodami kūno – kvėpavimo, bioenergetikos, aktyvių meditacijų metodus – galime prisijungti prie beveik neišsemiamo vidinės energijos šaltinio.

Matydamas, kiek daug žmonių jaučiasi tarsi voverės rate, pasiūliau į Lietuvą atvažiuoti žmogui iš kurio pats mokausi bei inicijavau kvėpavimo užsiėmimus. Sąmoningo kvėpavimo užsiėmimai man yra vienas iš efektyviausių būdų atgauti gyvenimo pilnatvę.

Amberbreath kvėpavimo ir darbo su kūnu grupė padės rasti balansą tarp darbo įtampos ir atsipalaidavimo, leidžiančio greičiau atsistatyti ir su dar didesne energija imtis darbų, kurie mus veža. Padės išmokti susitvarkyti su stresu ir jo pasekmėm, suteiks įrankius kasdienio gyvenimo kokybei pagerinti.

Ir dar. Tai padės atrasti ir pajusti savo vidinį centrą, tarsi nematomą „stuburą“, apie kurį sukasi kiekvieno iš mūsų pasaulis. Įsivaizduokit, kad esat tvirti ir nepajudinami, nesvarbu kas vyktų aplink, įsivaizduokit, kad niekas negali išmušti jūsų iš vėžių, esate ramus bet kokių įvykių sūkuryje.

Ar jums patiktų toks pojūtis? Man – taip.

Darius Pietaris

Skaityti plačiau apie kvėpavimo grupę